Witte wijn

Toscane heeft met verschillende soorten wijnen echte kwaliteit in huis als het gaat om de rode wijn. De witte wijnen in Italië zijn niet zo bekend. Een uitzondering vormt de Vernaccia di San Gimignano. Een droge witte wijn, met DOCG-predikaat, die een uitgesproken aromatische smaak heeft, soms zelfs wat muskaatachtig. De Vernaccia combineert uitstekend met vis- en pastagerechten. Bestel en proef!

Vinbrusco

I.G.T.

Toscana Bianco Vinbrusco

Druifsoorten: Vernaccia di San Gimignano 70%, Vermentino 10%, Malvasia del Chianti 10%, Trebbiano Toscano 10%

Intensieve minerale geuren, witte bloemen en vruchten. De smaak is fris en verrassend knapperig. Strokleur met sterke groene flits in de glas. Een aanrader! Uitstekend als aperitief en bijzonder goed met vis voor- en hoofdgerechten.

€ 7,90 per fles

Vernaccia di San Gimignano

D.O.C.G

Druifsoorten: Vernaccia di San Gimignano 100%

Intensieve geur van minerale geuren, witte bloemen en vruchten, zoals groene appel, perzik, jasmijn met een vleugje amandel nasmaak. Strokleur met sterke groene flits in de glas. De smaak is fris en helder en delicaat in de mond. Verrukkelijk! Ook uitstekend bij een aperitief met italiaanse hapjes.

€ 9,95 per fles

Fontabuccio

D.O.C.G.

Druifsoorten: Vernaccia di San Gimignano 90%, Chardonnay 5%, Vermentino 5%

Fris, bloemrijk met een lichte geur van vanille, die zo kenmerkend maakt aan deze wijn. Deze is droog, met een licht bittere afdronk en heeft een gouden reflectie in de glas. Goed bij een aperitief met vis voorgerechten.
 

€14,60 per fles

I mocali

D.O.C.G.

Druifsoorten: Vernaccia di San Gimignano 100%

Deze wijn wordt 11 maanden in eikenhout gelegen. Heeft een intense smaak, bloemrijk en elegant met een geur van gerijpt fruit en een lichte geur van vanille. De smaak is droog, helder en vol in de mond met een licht bittere afdronk en vanille. Is ideaal bij vis en wit vlees, maar ook goed met starters en kazen
 
 
 
€ 16,95 per fles

Terrablu

I.G.T.

Terrablu

Druifsoorten: Vermentino 90%, Malvasio Bianco 10%

Deze witte wijn is de eerste witte wijn van Podere Marcampo. De wijn is zeer fruitig en heeft een minerale smaak dankzij het zout dat onder de grond zit. Uitstekend bij visgerechten en probeer het vooral eens met vittelo tonato. In de mond heeft deze wijn een mooie ronde zuurgraad en het is langdurig zout. Heel apart en bijzonder smaakvol!

€ 14,95 per fles

proefpakket2

Proefpakket – proef onze kwaliteit

Rood: 3x
Wit: 3x

€ 73,65 – € 55,00 per pakket