Rode wijn

Italiaanse rode wijnen hebben een eigen karakter door de grote diversiteit. De Chianti wijn is de meest bekende en populairste van alle Italiaanse wijnen.  De wijn wordt gemaakt van de alom aanwezige Sangiovese-druif. Mooie wijn van de biologische wijnboer met een goede prijs kwaliteit verhouding . Een wijn waar je wat aan hebt…

Toscana Rosso I.G.T

(biologico)

Toscana Rosso

Druifsoorten: Sangiovese 70%, Canaiolo 10%, Prugnolino 5%, Colorino Toscano 5%, Uve a bacca bianca 10%.

Een bouquet van bloemrijke aroma’s van viooltjes en noten en de geuren van rode bessen. Kleur is medium robijnrood. Kan gedronken worden als aperatief, maar een aanrader bij rood vlees!
 
€ 7,90 per fles

Chianti Colli Senesi D.O.C.G.

(biologico)

Druifsoorten: Sangiovese 100%

Bloemrijke aroma van viooltjes en geuren van rode bessen. Deze wijn is vol van smaak, 100% Sangiovese! Kleur is medium robijnrood. Wordt ook gedronken als aperitief. Ideaal bij de Italiaanse hapjes die meestal als aperitief worden genuttigd.
 
€ 9,95 per fles

Capanetto

Riserva Capanneto

Riserva Capanneto

Druifsoorten: Sangiovese 100%

complex met bloemrijke aroma van viooltjes en geuren van rode bessen. Smaak is vol en elegant, kleur is intens rood in het glas. Past heel goed bij rood vlees, wild en sterke kazen. Een echte eetwijn.

€ 16,95 per fles

Sodi lunghi

Vagnoni

Sodi Lunghi

Duirfsoorten: Sangiovese 90%, Colorino 10%

Complex met bloemrijke aroma van viooltjes en geuren van rode bessen. Smaak is vol, elegant en nootachtig, kleur is intens rood in het glas. Past uitstekend bij rood vlees, wild en pittige Italiaanse kazen.
 
 
 
€ 15,95 per fles

Maria Teresa

Fattoria Bernicchi Rosso

Maria Teresa wijn

Druifsoorten: Cabarnet franc en Syrah

Deze wijn is geproduceerd in het Toscaanse gebied Lucca. Deze wijn heeft een zeer intense smaak, diep en breed met hints van rode bessen, gemaaid gras en een tikje munt. De kleur is diep robijnrood. Kortom, een wijn met een goede body! Uitstekend met pasta en vleesgerechten.
 
 
€ 18,95 per fles

Marcampo

I.G.T.

Marcampo wijn

Druifsoorten: Sangiovese 50%, Merlot 50%

Deze twee druivensoorten zorgen ervoor dat de wijn niet te zwaar, maar zeker niet al te licht smaakt, hij is goed in balans. De wijn heeft op hout gelegen en ondanks dat feit drinkt hij makkelijk weg. De twee druiven worden afzonderlijk in roestvrijstalen vaten gevinifieerd en gemengd na 12 maanden.

€ 16,95 per fles

Genuino

I.G.T.

Genuino

Druifsoorten: Sangiovese 80%, Merlot 20%

De eigenaar van dit wijnhuis heeft niet alleen zware wijnen, maar ook deze fantastische iets lichtere rode wijn Genuino. Van 80% Sangiovese en 20% Merlot. Het alcoholgehalte bedraagt 13% de smaak is vol met een licht zuurtje. Onmisbaar bij de borrels.

€ 13,95 per fles

Severus

(Podere Marcampo)

Druifsoorten: Sangiovese

Deze Severus gemaakt van 100% Sangiovese is een prachtige volle wijn, bij uitstek geschikt bij feestmaaltijden! Eenmaal geproefd en je bent verkocht. Het verouderingsproces is 12 maanden in Frans eiken barriques en een extra 6 maanden in roestvrij stalen vaten.
 
 
 
€ 16,95 per fles

Giusto Alle Balze

(I.G.T)

Giusto Alle Balze

Druifsoorten: Merlot

Voor een Merlot liefhebber is de Giusto Alle Belze bijzonder lekker. Vol, krachtig en met prachtige barriquesmaak. Komt bij mooie/goede gerechten helemaal tot zijn recht! 100% Merlot, 12 maanden gerijpt in Frans eiken barriques en nog eens 6 maanden in roestvrijstalen vaten gevinifieerd, om zo het profiel van de wijn te verfijnen, zowel op aromatisch niveau als qua smaak.
 
€ 29,95 per fles

proefpakket2

Proefpakket – proef onze kwaliteit

Rood: 3x
Wit: 3x

€ 73,65 – € 55,00 per pakket